Оптимизация за
   търсещи машини

 

0886 661221   ;   0878 115734   ;   e-mail: seo@seo-bg.com   

WEB дизайн и оптимизация на сайтове.
Пакети за оптимизация      Предложение      Портфолио      Контакти      Карта на сайта     
Google оптимизиране на сайтове за търсачки.

Google SEO
оптимизация
за търсачки

Оптимизация
за търсачки
Ключови думи
и мета-тагове
 
Карта на сайта
и SEO

 

Google
Транслитерация

 


 

SEO и маркетинг

   В сегашния свят на интернет, при наличието на няколко десетки милиарда web-страници един сайт няма как да стане успешен, ако при оптимизация не се вземат предвид и фактори, свързани с маркетинга.

   Винаги трябва да се отчита че при оптимизацията и популяризацията на даден сайт всъщност не се позиционира самият сайт, а компанията или нейния бизнес като цяло. Това налага преход от традиционната оптимизация ( SEO )към стратегия за комплексен интернет маркетинг

   Комплексното маркетингово позициониране е винаги по-добро само от достигането на топ-10 по определени търсещи запитвания. Основна цел не е само попадането в топ-10 на търсачките, а нарастване на количеството посетители и увеличение на продажбите с всички възможни методи на оптимизацията за търсачки.

      Маркетингов анализ и оптимизация

   Преди започване на оптимизация винаги се извършва маркетингов анализ на пазара, конкуренцията в избрания сегмент и методите за оптимизация, използвани от конкурентите, попадащи на първите места в търсачките.

   Получавайки данни от анализиране на пазара и изчерпателна професионална информация за действията, тактиката и методите на конкурентите, действащи във Вашия сектор на пазара / при това попадащи на върхови позиции в рейтинга на търсачките / могат да се избегнат най-разпространените грешки и да се използват само работещи успешни методики във Вашия сегмент на пазара.

   Анализът на пазара и конкуренцията е необходим и за точно определяне на ядрото на клиентите и общото количество потенциални потребители на Вашите стоки и услуги, както и на потребителите на подобни стоки и услуги, предлагани от конкурентите.

   Освен това данните от такъв анализ дават възможност по-гъвкаво да се реагира на всевъзможни изменения на пазара и своевременно да се оптимизират маркетинговите усилия /оптимизация, банерна реклама, контекстна реклама, медийна реклама/ използвани за популяризиране на Вашия бизнес в Интернет.

   Ние ще определим Вашия дял в дадения сегмент на пазара в сравнителен анализ с дяловете на конкурентите, ще определим силните и слабите страни на позиционирането на Вашите стоки или услуги в сравнение с конкурентите и техните силни и слаби страни.

   Ще бъде проведен общ анализ и оценка на въздействието на различни маркетингови тактики за популяризиране на сайта в този сегмент на пазара.

   С помощта на това изследване, ние също така ще Ви предложим най-ефективните направления и решения за рекламно въздействие на потребителите.

      Маркетингови цели и методи

   Главната цел на "оптимизацията за търсачки" е осигуряването на максимално количество показвания на оптимизирания сайт в резултат на търсене по профилни запитвания.

   Статистиката показва, че 95% от потребителите не преглеждат повече от първите 30 резултата. Този диапазон се нарича "зона на видимост".

   Задачата минимум за всяко запитване е да се попадне в диапазона Тор-30.

   Поредната задача е да се попадне в диапазона Тор-10 - при него се гарантира зареждането (но не и показването) на страницата на първия екран на търсачката.

   Следващата задача е да се попадне вече в диапазона Тор-3 - при него се гарантира не само зареждането, но и показването на страницата на първия екран на търсачката.

   Но това още не е задачата максимум. Задачата максимум е - изтласкване от зоната на видимост на конкурентните сайтове

      Маркетинг, SEO - реалности

   Търсещите машини не гарантират намирането на даден сайт в своя индекс, без предупреждение променят алгоритмите на класиране, възникват и технически проблеми, в резултат на които сайтът или част от него може внезапно да изчезне от индекса. Но от постигнатите позиции в търсачките за много сайтове силно зависи количеството поръчки, а от провали по горните причини не е гарантиран нито един сайт, дори оптимизиран само с "най-белоснежни" методи.

   В резултат собствениците на сайтове се оказват принудени да следват простата поговорка и да не залагат всичко на една карта. Тоест да създават, оптимизират и индексират по едни и същи търсещи запитвания не един сайт, а два, три или повече сайта. Това са така наречените "размити дубликати" (неточни огледала).

   Втората причина за дублиране е проста сметка. Ако Вашият сайт заема в зоната на видимост най-добрата - първа позиция, а група сайтове на конкурента – останалите 29, резултатът от такава конкуренция е лесно да се предскаже. Затова когато дори само един от конкурентите в даден сегмент на пазара започва да използва група сайтове, останалите са принудени да действат по същия начин.

   Фактически се връщаме по спирала към времената на "doorways", когато успехът е зависел от количеството "doorways", достигнали зоната на видимост на търсачките. Днес ролята на "doorways" изпълняват пълноценни сайтове. За избягване на възможни санкции от страна на търсещите системи при създаване на нови сайтове се използват "виртуални компании", съществуващи само в Интернет. Тяхната уникалност е осигурена само от използвания домейн и от собствен телефонен номер, по който се предлага на посетителя да се обади, за да направи поръчка. Търсещите системи засега нямат реални възможности да следят подобни технологии.

 

за повече информация разгледайте нашите Пакети за оптимизация на сайтове
 

за контакти:   0886 661221   ;   0878 115734   ;   e-mail: seo@seo-bg.com

 

Search Engine Optimization ( SEO ).

SEO оптимизация на сайтове за Google    |    © 2006-2013, Computer Security Services    |    Created and SEO (Search Engine Optimization) by SEO-BG.COM